Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, “Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı”na görüntülü mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, “Küresel dezenformasyon ve dijital terörizme karşı alınacak her türlü tedbire katkı sunacağımızın altını çizmek isterim.” söz konusu.

Altun, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı”na görsel bildiri gönderdi.

Altun, internet teknolojisinin ve taşınabilir teknolojilerin hızla gelişmesi sonucu hayatın içinde yer edinen yeni nesil medyanın, başta sosyal medya platformları olmak üzere farklı mecraları bünyesinde barındırdığını, getirdiği yeniliklerle bir dönüşüm yaşandığını söyledi. yeni nesil medyadan haber alma ve üretme süreçlerine ve bu noktada bireylere, toplumlara ve ülkelere. Yeni fırsatlarla birlikte önemli zorlukların da ortaya çıktığını söyledi.

Dezenformasyonun karalama kampanyaları ve art niyetli girişimlerin yaygınlaşabildiği yeni nesil medyada her zaman ve sadece doğrunun peşinden koşmak gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Türkiye başta olmak üzere Türk dünyasındaki ülkeler dezenformasyon gibi yıkıcı faaliyetlere en çok maruz kalan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dijital ortamlarda dezenformasyonun hızla yayılması tüm toplumları tehdit ediyor. Bunun bilincinde olarak etrafımızdayız. ortak vizyon, ortak misyon, ortak dil ve ortak davamız… Yeni dijital çağın fırsatlarını değerlendirebilmek ve tehditlerle baş edebilmek için güçlü işbirlikleri ve iştirakler geliştirmemiz önemli.”

Bu kapsamda Türk dünyası ile medya ve iletişim alanında iş birliğini güçlendirmek için çalıştıklarına işaret eden Altun, Türk Devlet Teşkilatı Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Düzey Memurlar Toplantısının dördüncüsünü 2019’da gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Mayıs, İstanbul’da.

Türkiye’nin kamu diplomasisinden halkla ilişkilere, dezenformasyon çabasından kriz yönetimine kadar çok geniş ve güçlü bir bağlantı modeline sahip olduğuna işaret eden Altun, şöyle devam etti:

“‘Türkiye İletişim Modeli’ni kardeş ülkelerimize ve Türk dünyası ölçeğine taşıyabileceğimize inanıyoruz. Ortak hedefler etrafında ortak tavır ve söylemle birlik olmalı, yeni dünyadaki tehlikelere karşı birlikte çalışmalıyız. Dezenformasyon başta olmak üzere nesil medya Ortak telaffuzla kardeşliğimizi pekiştirmeli, tarihsel kodlarımızdan aldığımız güçle bu mücadelede iş birliğini ön plana çıkarmalı, tüm uluslararası tehditlere karşı birlikte hareket etmeli ve daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu göstermeliyiz.”

“Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı Çok Maliyetli Bir Adım”

Altun, Türk dünyasındaki karşılıklı güven ortamının pekişmesinin daha güvenli bir geleceğe birlikte yürümemizi sağlayacağını da ifade etti.

“Dijital medyayı silah olarak kullananlara karşı ortak eylem planları çerçevesinde bilgi ve teknolojimizi birleştirerek, deneyimlerimizi paylaşarak tehditleri hep birlikte ortadan kaldırmalıyız.” Altun, Türk dünyasının tarihi ve kültürel birikiminden yararlanarak gelecekte engelleri aşacaklarına inancının tam olduğunu kaydetti.

“Türk devletleriyle ortak hareket edecek ortak platformlar oluşturmalıyız”

Türk Devletleri Teşkilatı’nın uluslararası medyada görünürlüğünün artması için dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Altun, Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı’nı bu bağlamda çok değerli ve anlamlı bir adım olarak gördüğünü söyledi.

Ortak bir medeniyet, ortak coğrafya, ortak dil ve ortak gelecek için bu tür toplantıların sayısını artırmak ve işbirliklerini geliştirmek arzusunda olan Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği gibi ‘Tüm paydaşlarla insan odaklı ortak stratejik planlar yapmalı ve dijital dönüşüm yol haritasını belirlemeliyiz.’ Birebir hedef doğrultusunda daha sık istişare etmeli, medya ve iletişim alanında işbirliğini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi hedefleyen çalışmaları birlikte yürütmeliyiz.

İyiyi ve doğruyu amaçlayan yalan haberlere ve dezenformasyona karşı Türk devletleriyle ortak hareket edecek ortak platformlar oluşturmalıyız. Cumhurbaşkanlığı olarak medya, bağlantı ve bilgilendirme alanında atılacak her adımı desteklemeye hazırız. Küresel dezenformasyona ve dijital terörizme karşı alınacak her türlü tedbire katkı sunacağımızın altını çizmek isterim.”

“Medyadaki ‘İslamofobik’ dile karşı kalemlerimizi ve yüreklerimizi birleştireceğimize inanıyorum”

Türkiye İletişim Modeli’ni tüm paydaşlarla müzakere edeceklerini, konuşacaklarını, paylaşacaklarını ve yeni bir süreç inşa edeceklerini vurgulayan Altun, şöyle konuştu:

“Medyadaki ‘İslamofobik’ dile karşı kalemlerimizi ve gönüllerimizi birleştireceğimize inanıyorum. Müslümanlara yönelik ırkçılığı ve ayrımcılığı normalleştirmeye çalışanları tecrit edenlere, ayrımcılığı, önyargıları ve ırkçılığı sinsice yaymaya çalışanlara karşı ortak stratejiler geliştirirken; nefretle, bu alanda güçlerimizi birleştirerek küresel bir çaba ortaya koymalıyız.Dur diyeceğiz. Küresel vesayeti kıracağız. Kurumsal kapasitelerimizi geliştireceğiz. Bölgemizde ve dünyada prestijimizi en üst düzeye çıkaracağız. Dayatılanı değil, doğruyu haykıracağız ve tüm dünyaya adaleti, barışı, huzuru, refahı yayacağız.”

Bu yüzyılın Türkiye’nin, Türk dünyasının yüzyılı olacağını belirten Altun, bu yüzyılın hem devletler hem de milletler arasında ortaklığı zirveye çıkarma yüzyılı olacağını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu